funiQ logo

This article is not available in slovenski. This is the madžarski version of the article.

Nagyrécse

Nagyrécse Zala megyében a nagykanizsai térségben fekvő település.

Túraajánlatok

Látnivalók

Szent László templom

A falu egyik ékessége a Szent László templom, amelyet Inkey báró épített 1752-ben a Három királyok tiszteletére. A templomot XIX. század végén neoromán stílusban építették újjá, oltárképét Orlay Petrich Soma festette romantikus stílusban, és az 1870-es évszám látható rajta. A festmény a templom védőszentjének egyik csodatételét, Szent László vízfakasztását ábrázolja, akit a festő Inkey Lászlóról mintázott a képen.

Inkey-kastély

Festői környezetben fekszik a falu egyik építészeti látványossága az Inkey-kastély. Az egyedi bútorzatú műemlék ma a falu Művelődési házaként funkcionál és rendezvényeknek ad otthont.

A kastélykert ideális hely a természet kedvelőinek, láthatunk itt több száz éves mamutfenyőket, illetve itt kapott helyet a Millenniumi park.

Fás legelő

Érdemes megcsodálni a védett helyen elterülő 70 hektáros zalai fás legelőt, ahol számos idős csert, bükköt, tölgyet, vadkörtét láthatunk. A legelő végén találjuk a Csónakázó-tavat.

Falusi turizmus

Nagyrécsén, a Bacónaki-hegyen élvezhetjük a falusi turizmus szolgáltatásait, többek között lovagolhatunk is.

Története

A település első ismert írásos említése 1263-ból, ekkor még Rethe alakban. A falu neve szerb-horvát eredetű, olyan helyet jelöl, ahol árok van. A történelkeem során Kanizsa várához tartozott és a Kanizsaiak birtoka volt.